Salame de Chocolate de Morango || Strawberry Chocolate Salami

quarta-feira, junho 21, 2017

Típica de Portugal e Itália, esta sobremesa é uma das preferidas da criançada, mas há adultos que não lhe resistem.
Feita de chocolate e bolachas como base, novas versões podem e devem ser criadas, criando uma diversidade maravilhosa destes deliciosos rolos! 

Typical from Portugal and Italy, this dessert is a favorite of the children, but there are adults that can not resist.

Made of chocolate and crackers as a base, new versions can be provided, creating a wonderful diversity of these delicious rolls!


Ingredientes:
  • 600g de chocolate branco
  • 150g de manteiga sem sal
  • 200g de natas
  • 50g de morangos desidratados
  • 250g de bolachas recheadas de creme de morango
  • 100g de suspiros
  • 1 colher (chá) de aroma de morango ou 3 gotas de essência
  • Corante Rosa ou Vermelho para Chocolate
  • Granulado de chocolate branco q.b. (para envolver)

Ingredients: 600g white chocolate, 150g unsalted butter, 200g heavy cream, 50g dehydrated strawberries, 250g strawberry-cream filled cookies, 100g meringue cookies, 1 tspoon strawberry food flavoring, pink gel food coloring as needed, granulates white chocolate (to wrap)



Preparação:

Derreta o chocolate juntamente com as natas, no micro-ondas ou em banho-maria.
À parte, junte a manteiga e envolva. Aromatize com o aroma ou essência e core.
Por fim, envolva no chocolate as bolachas em pedaços, os morangos em pedaços e os suspiros.
Leve ao frigorífico por umas horas para o preparado ficar mais firme e só depois enrole.
Embrulhe em papel vegetal e película aderente, forme um rolo e leve ao frigorífico para solidificar (mínimo 12 horas).
Retire os papéis e passe o rolo pelo granulado de chocolate branco, pressionando a superfície para que cole.

Method:
Melt the chocolate along with the cream, in the microwave or in the water bath.
Apart, add the butter and mix. Add flavor with the flavoring or essence and color it with the gel food coloring.
Finally, fold in the cookies, the strawberries in pieces and the meringue cookies.
Take it to the fridge for a few hours so that the preparation becomes firmer and then rolls up.
Wrap in parchment paper and cling film, form a roll and take to the refrigerator to solidify (minimum 12 hours).
Remove the papers and roll the chocolate salami through the granulated white chocolate,pressing the surface so that it sticks.




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